Chrome - Link Select -->

tiistai 4. helmikuuta 2014

taulu omasta kuvasta

Meillä nyt kolmantena aviovuotenamme on syntynyt ajatus omasta hääkuvasta makuuhuoneemme seinällä. Aiemmin se ei ole tuntunut niin tärkeältä. Mietimmekin antaa toinen toisellemme niin sanotusti ystävänpäivälahjaksi tämmöisen taulun. Kysynkin teidän kokemuksia noista 'Canvastaulu omasta kuvasta-palveluista', mistä olette tilanneet, onko vastannut odotuksia ja onko kuvan laatu hyvä? Meillä on kuvistamme n 5000x5000 kokoiset neliönmalliset tiedostot, joista luulisi saavan hyvät kuvat vielä 100cm x 100cm kokoisenakin. Kuvistamme kaksi on loppusuoralla, katsotaan vielä kumpi päätyy teetettäväksi. Mustavalkoinen sen pitää jokatapauksessa olla. Yksityisyyttämme hiukan suojellen leikkasin kuvista päät poissa. Ilmeiden puolesta molemmat on loistavia, minä haluaisin ylemmän ja mies alemman. Hankala tietysti hahmottaa koko kuvaa ja sen vaikutusta, mutta josko jotain mielipidettä saisin? Ja jos on kokemuksia lafkoista, jotka näitä tekee, kuulisin mielelläni myös niistä! 

27 kommenttia :

 1. Tykkään alemmasta enemmän. Toki hääkuvissa tärkeintä on tunne, joka kuvista välittyy ja ilman kasvoja se on hieman hankala tavoittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tunne on tärkein, joka mun mielestä molemmissa on aikalailla sama. :)

   Poista
 2. Alemmassa kuvassa on ihana tunnelma. Minä valitsisin sen :)

  VastaaPoista
 3. Mää valitsisin ylemmän, sillä alemmassa kuvassa auto on mielestäni liian suuressa roolissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihana samaa mieltä, tätä oon miehelle yrittänyt sanoa, hänen mielestään auto vaan oli niiin hieno! :)

   Poista
 4. Kumpiki kivoja mut ylemmän valitsisin!

  VastaaPoista
 5. Ylempi minun mielestä. :))

  VastaaPoista
 6. Ylempi minun makuun :) Kaunis mekko sulla ollut!

  VastaaPoista
 7. mielestäni alemmassa auto on liian keskeisellä paikalla. ihana puku- ihana pari

  VastaaPoista
 8. Teettäkää kaksi :-) Noistahan saisi kivan parin kun toinen on pysty- ja toinen vaakakuva, ja tilanteet niin erilaiset, rimmaisivat nätisti vierekkäin. Enemmän tykkään tuosta ylemmästä kuvasta. Alempi näyttää auton esittelyltä.

  Kanvaksien teettämisestä ei ole paljon kokemusta, jokunen pienehkö kuva on teetetty jossain, en muista missä. Mutta sellaisen havainnon olen tehnyt, että jos teettää valokuvausliikkeen kautta, niin hinta on huimasti korkeampi kuin noissa nettipalveluissa. Veikkaan, että valokuvaamoissa se kuva jotenkin paremmin optimoidaan siihen kankaalle, en tiedä. Mulla on myös valokuvien tilaus meneillään, itse asiassa on ollut yli vuoden :-) kun en osaa päättää miten homman parhaiten hoitaisin. Voisin kirjoittaa tästä aiheesta esseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdenkin teettäminen on käynyt mielessä, mutta haluaisin silti yhden suuuuuren. Joten ollaan päädytty neliönmuotoiseen kuvaan, jota siis nämä molemmat alkuperäisenä ovat, tähän vaan rajattu hiukan... Alemmasta oon ihan samaa mieltä sun kanssa, lisäksi se on munsta niin ''perus'' hääkuva, jossa vaan pönötetään, ylemmässä siis enempi persoonallisuutta myös :)

   Mitäs oon katellu noita hintoja, ovat melkoisen tyyriitä tuossa haluamassani 100x100 cm kuvassa, ja siksi haluaisin kysellä onko jotain laadullisesti huonompaa tai merkittävästi parempaa... :) Meillä pitäis muutenkin teetellä kuvia, mutta oon laiska laitteleen niitä, niin ehkä suoraan kirjana teettäminen tulis mulle helpommaksi :)

   Poista
 9. Mielestäni tuo alempi on jotenkin kokonaisempi (vaikka vaikea sanoa, kun päät puuttuvat ;)
  Siinä on enemmän katsottavaa. Ja ehkä se juju onkin siinä, että siinä on se auto. Aika isossa osassa.
  Tulee sellainen julistemainen eikä niin hääkuvamainen :)

  VastaaPoista
 10. Molemmat oikeinki hienoja, ylemmässä silti jotain enemmän!

  VastaaPoista
 11. Ylempi on hienompi! Itse tilasin eirikuvasivuilta ja tuli tosi hyvä laatuinen kuva lapsesta! :)

  VastaaPoista
 12. Meillä on R:stä ja minusta hääkuvasta teetätetty kanvastaulu, mustavalkoinen. Itte oon ainaki tykänny ja kuvan laatuki siinä on hyvä! Mä en oo varma tilasinko sen sillon muutama vuosi sitte ifolorilta vai extrafilmiltä. -NK-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, extrafilmiä en ole edes tutkaillut, pitääpä katsoa sekin!

   Poista
 13. Voisiko alempaa kuvaa rajata vielä siten, että auto ei olisi niin "hallitseva"? Vaikea päätellä näin osan näkemällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun siinähän se onkin, kun rajauksesta ei saa mitenkään järkevää ilman tuota hallitsevaa autoa. Mutta pitää alkaa katsella kuvat läpi uudellee, josko tulis uusia ehdokkaita :)

   Poista
 14. täytyi palata takaisin vielä tähän merkintään ja sanoa, että ehdottomasti ylempi kuva! kaunis ja klassinen kuva, toimii erityisen hyvin noin mustavalkoisena :)

  valokuvataiteen opiskelijana nousi hiki pintaan kun puhutaan noista canvas-tauluista, joten ehdotan siis valokuvavedosta, jonka käytte kehystämässä mielenne mukaan tai pohjustamassa esimerkiksi alumiinilevylle (niin kuin useimmat museoissa näkyvät valokuvateokset, mutta tämä on toki kalliimpi vaihtoehto).

  Jussi-Pekka Arkkola (http://www.kuvamessut.com/naytteilleasettajat/www-cansoninfinity-fi/) on tuttu aiemmasta koulustani ja vastaa mielellään Canson-tulostuspapereista ja varmasti auttaa myös tilauksen kanssa. hän on jälleen Kuva&Kamera messuilla ensi kuussa, joten siellä on helppo päästä kasvotusten juttelemaan, mutta tuossa sivulla löytyy sähköpostiosoite myös.

  toivottavasti pääsette yhteisymmärrykseen kuvavalinnan kanssa ja neuvoistani on apua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoistasi, meidän valokuvaajamme sanoi samaa kanvastauluista, ja suositteli valokuvajulistetta ennemmin. Kuitenkin mun silmää miellyttää kanvaksen kiillottomuus ja karheus, joten siksi ollaan mietitty sitä meille sopivammaksi vaihtoehdoksi. Jos pääsisin tuonne kuva&kamera messuille, voisin saada sieltä muitakin hyviä neuvoja! :)

   Poista
 15. Mä teettäisin tosta ylemmästä. Upea tulisi!! :) Mä teetin aikanaan sunny beachilla taulun valokuvasta joskus vajaa 10 vuotta sitten, sieltä sai silloin halvalla. Nykyään näitä palveluita taitaa olla kyllä ihan edullisesti saatavilla suomessakin. Hauska blogi btw !!

  VastaaPoista

Kirjoitahan sana tai useampi!