Chrome - Link Select -->

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

olohuoneen uusin asukki

Pitkään valmisteilla ollut hylly sai koulussa vihdoin viimeiset osat paikoillensa perjantaina. Siitä sitten roudasin sen auton kautta kotio. Yhdessä se koottiin ja pistettiin paikoillensa. Vielä sen tavarat hakee paikkaansa, mutten malttanut olla kuvaamatta sitä jo. Oon super ylpeä itsestäni, tietysti pitää mainita että tämä oli ryhmätyö, joten luonnollisesti oon ylpeä koko tiimistämme! 


Tehtävän anto oli tunkea yhteen tuotteeseen mahdollisimman monta erilaista liitosta. Meidän kolmen naisen tiimimme suunnittelun lähtökohta oli jonkun esineen/huonekalun tarve. Muilla ei ollut tarpeita, joten sain ideoida kotiimme jonkun huonekalun. Kirjahylly on pitkään jo ollut haaveena, ja nyt siihen oli oiva tilaisuus tehdä se itse edullisesti koulussa yhtenä harjoitustyönä. Tottahan mää tilaisuuteen tartuin. 


Saatiin toteutettua haasteiden ja vaikeuksien kautta hyllyyn yhteensä yhdeksän erilaista liitosta, joista kolme on nähtävissä näistä kuvista selkeästi. Ajattelin että jos teitä kiinnostaa, voisin huomenna tehdä tästä erikseen sellaisen prosessin eteneminen -postauksen. Siis jos kiinnostaa, kertokaa! 


Hyllyn yleisilme on munsta yksinkertaisen simppeli. Rakkaus vaneriin näkyy. Jämäkkä ja tukeva runko jaksaa pitää suuremmankin kirjalastin joskus tulevaisuudessa hyllyillään. Ja silti hylly on hyvin ilmavan oloinen. Mitäs työ tykkäätte tästä? 

Edit: Kiitos jo tulleista vinkeistä käsittelyaineeksi, kaipailisin nauvoa tässä, vinkkejä ja neuvoja otetaan vastaan! Tavoitteena himmeä ja väritön pinta. :) 


25 kommenttia :

 1. Siis mitäkö tykkäämme. Toi on pitkään aikaan siistein näkemäni kirjahylly!
  Vaneri on niin upea matsku. Ja kyllä, ihanan kevyen oot kyllä saanut tosta.
  Jos laitat tutorialin, tarkoittaako se, että sitä saa käyttää? Kiitosta vaan. :) Hmm, taitaa päätyä isäpapan kesän hommiksi, jos saan suostuteltua sen. Millasella aineella käsittelet vanerin, jottei tummu ja kellastu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain! Oon ihan samaa mieltä vanerista! Varsinaista tutoriaalia en laita, vaan lähinnäkin mitä koneita käytimme, miten suunnitteltu tuote muuttui matkanvarrella, mitä liitoksia siihen laitoimme ja semmosta. Käytimme automaatio koneita harjoituksen vuoksi paljon (CNC-ohjelmoitu kone) joten niistä mitoista sun muista ei sinänsä ole monille edes hyötyä. Mutta tuostahan on helpohko katsoa rakenne ja mitat ja tehdä ilman cnc-koneita :)

   Käsittelyainetta en oo vielä päättänyt, olen koittanut etsiä sellaista ''sprayta'' joka ei värjää vaneria, mutta antaa tarpeeksi vahvan suojan roiskeita, kosteutta ja tummumista vastaan :)

   Poista
  2. Se olisikin mielenkiintoista. Nähdä prosessin kulkua, idean kehittymistä tuotteeksi.

   Jos keksit oivan käsittelyaineen, viititkö vinkata, kiitos?! Mulla ois käsiteltäviä laatikoita ja pöydän reunaa, jotka tarttisivat jo kipeästi jotain. :)

   Poista
  3. Vinkkaan kyllä käsittelyaineesta, heti kun löydän sen (muistan kuulleeni/nähneeni jossain), huomenna siis vähän kouluaiheista postausta! :)

   Poista
 2. Vau! Yleensä en pidä minkään näköisistä kirjahyllyistä, mutta tämä veti sanattomaksi! Heti voisin kotiuttaa tällaisen kaunokaisen <3
  Oletko mistä hankkinut kirjahyllyssä olevat valkoiset pallot? olen yrittänyt metsästää, mutta vielä ei ole tärpännyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että pidät, kiitos! :) Valkoiset pallot oon hankkinut Tiirinkosken tehtaalta syksyllä. :)

   Poista
 3. Huikeen hieno on! Meillä on keittiön välitilassa vaneria, se käsiteltiin Teknoksen HELO aqua 40 erikoislakalla. Tuote on huomattavasti halvempaa kuin venelakka ja säilyttää puun oman värin. Lakka kestää hyvin kulutusta ja iskuja, eikä pesuaineet, rasva ja öljy vahingoita lakkakalvoa. Lakka estää myös puun harmaantumisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vinkistä, pitää laittaa korvantaa! :)

   Poista
  2. Piti vielä kysästä että tuleeko lakkapinnasta kuinka kiiltävä? kun haluaisin säilyttää tuon puun oman karkeuden ja himmeyden :)

   Poista
 4. Tosi kaunis! Oot kyllä niin taitava!:)

  VastaaPoista
 5. No huhhuh! Vau! Yks hienoimpia kirjahyllyjä mitä oon nähny.

  VastaaPoista
 6. Ihanan näkönen, kaunis & simppeli. Ihanan vähän tavaraa hyllyillä, kauniita esineitä :) Kynttelikkö pinokin näyttää hyvältä kaapin alla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuresti kiitän, on niin mahtava saada kivaa ja positiivista kommenttia! :)

   Poista
 7. Vielä palailen, blogistani löytyy haaste sinulle! :)
  http://kaksinkaksiossa.blogspot.fi/2014/02/viisi-kysymysta-ja-viisi-vastausta.html

  VastaaPoista
 8. Taitava porukka teillä! Kaunis hylly ja sopii hyvin kotiinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ollaan ylpeitä itseistämme! Meidän kotiimme se on suunniteltukin, joten hyvä että sopii! :)

   Poista
 9. hieno on hylly, ei voi muuta sanoa!! tuo teknoksen helo aqua lakka on kyllä hyvä ja kestävä niinku tuossa aijemmin mainittiinki :) siitä löytyy eri kiiltoasteita, muistaakseni ihan täyskiiltävästä himmeään. himmeällä saat siis sen mattaisen vaikutelman ;) venelakka kellastuu, en suosittele sitä. luulempa, että luonnollisimman näköiseksi vanerin jättää kuitenki öljy, joka imeytyy vaneriin eikä jätä kalvoa puun pintaan. öljytty pinta ei vaan ole niin kestävä ja likaa hylkivä kuin lakattu tai vahattu pinta, mutta tarviiko kirjahyllyssä ollakkaan? :) vinkkinä vielä osmo colorin vahat, väritönki löytyy, en muista oliko sitä himmeenä. ne on kylläki aika haisevia kun ovat liuotinohenteisia mutta äly hyvää tavaraa.. t. entinen rautakaupan maalimyyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain! Vinkit on selvästi muistamisen arvoisia, me käsiteltiin tuolla osmon värittömällä öljyllä meidän vaneriset liukuovet, niistä tuli inhottavan kellertävät heti. Mutta pitänee kokeilla tuota aqua -lakkaa :)

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!