Chrome - Link Select -->

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

uusi sänky ja väridilemma

HIPHEI! Meil on uus sänky! Edelliseen kotiin muuttaessa alettiin puhuun sängyn ja patjojen vaihdosta, ja tänne asti kesti tulla ennen kuin se tapahtui. Pienellä kiristyksellä päästiin tähän päätökseen asti... Avaroomin sänky houkutteli kovasti, ja siitä sitten mallia otinkin. Hinta ylitti meidän budjetin reippaasti kun patjatkin piti ostaa, niin päädyimme tekemään itse. Ja tahdottiin vielä korkeampi mitä Avaroomin sänky, joten siinäkin mielessä kannatti tehdä itse. Nyt sängyllä on korkeutta noin 70 senttiä ja leveyttä ruhtinaalliset 180 senttiä. (Nyt hän joka taannoin kommentoi  sänkymme pienuutta; ei enää nukuta yhtään ahtaasti me kaksi reunoilla nukkuvaa normaalikokoista aikuista.) 

Haettiin paikallisesta vanerifirmasta vanerit valmiiksi muotoihin ja mittoihin sahattuna, roudasimme mun koululle, mä tein kaikki reiät valmiiksi osiin. Sitten vaan osat kotiin ja kokoamistouhuihin. Yllättävän helppo ja nopea projekti, vaikka joitain pikkuprobleemia ilmestyi matkan varrella. Nekin saatiin ratkaistua ja sänky oli valmis muutamassa tunnissa. 

Tällaisen laatikkosängyn ideointi lähti tarpeesta. Meillä ei ole siivouskaappia/komeroa ja kaikki imurit ja sälät on majaillu makkarin nurkassa Ikean muovilaatikoissa. Ei kovin silmää hivelevä ratkaisu. Nyt sitten siivouskaappi mahtui 1/4 sängyn alle. 1/4 on täytetty vieraspeitoilla ja -tyynyillä, ja 1/2 on tällähetkellä varattuna Valton pienille vaatteille ja ompelusälälle. Jossain vaiheessa on tarkoitus pedata sinne 120cm kokoinen vuode tuolle pienimmäiselle, jos se tepastelee joskus viereen niin saa sinne kömpiä. 


Vielä pitäisi miettiä maalatakko vaiko ei, mustaa petsiä olis tuolla valmiina, ja houkuttelis musta sänky, ja sen saa aina sitten peittomaalattua valkoiseksi, jos kyllästyy, mutta toisaalta valkoinenkin sänky houkuttelis. Nykyiselläänkin se miellyttää, mutta kellastuu ajan kanssa, jos sille ei mitään tee, joten joku käsittely olis tarpeen. 


20 kommenttia :

 1. Mua kiinnostais tietää paljonko tuo tuli maksamaan, ilman patjoja siis? Noin suunnilleen.. Huikean hieno on, ja käytännöllinenkin ku on nuo laatikot alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulossa uus postaus ens viikolla, siinä tarkemmin hintatietoja ja muutakin infoa. :) Kiitos, juuri käytännöllinen sänky oli tarkoitus tehdä! :)

   Poista
 2. Woww! Tää on ihan mahtava!! Oon etsiny laatikkosänkyä jo pitemmän aikaa. mutta voikun jostaki sais näitä! Mää ehkä vain lakkaisin, tai valakoseksi. Jotenko tuntuu itestä et oisko liian bläkki huone jos iso sänkyki ois musta kun tuo seinäki 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo Avaroomhan tekee, sieltä vaan tilaamaan ;) Pitää joo miettiä tuota väriä....

   Poista
 3. Onpa upea toteutus! Ja kätevä. Tuo vanerin väri on kyllä tuollaisenaankin kaunis, saisiko sen pysymään vaikka lakkaamalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin on, se vaan tuppaa aina johonkin suuntaan värjäytymään lakatessakin, niin siksi ehkä laittaisin suoraan johonkin väriin, niin ei tarttee montaa kertaa käsitellä. Ja kun osa osista on erisävyisiä keskenään.

   Poista
 4. Onko laatikoissa pyörät alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tietysti, eihän niitä nyt viiti parkettia vasten vedellä auki ja kiinni ilman pyöriä. Mutta siis mietimme myös kiskoja reunoihin, mutta isompi laatikko olis ainakin ollut liian painava niihin.

   Poista
 5. Wau hieno, tsemppiä väriprobleemaan! (Tulisiko vaaleampana sängyn muotokieli helpommin esiin... vai miten olisi musta runko ja valkoinen laatikko...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yksivärisen ainakin haluan, mutta mutta.... Nyt ainakin lattia ja sänky on liika samanväriset mutta silti vähän eri sävyiset keskenään. :/

   Poista
 6. Miten olis mustekynän sininen?
  Mä niin näkisin tuolla jotain muutakin kuin mustaa ja valkoista. Sininen olisi tyylikäs ja klassinen.
  Voisi maalata alaosan siniseksi..tai rajata tuosta laatikon ylälaidasta..ja yläosan (eli sängyn ylälaitaan jäisi n.20cm korkea erivärinen kaistale) jättäisi maalaamatta ja jäisi vanerin sävyksi. Sänky on korkea ja yksinään tummana voisi jäädä aika massiivisen oloiseksi ja hallitsevaksi.

  Tulipa sängynsuunnittelu-inspis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin olis hyvä vaihtoehto! Voi ei kun tulee vaan lisää vaihtoehtoja :D Ja tosiaan valkoinen päiväpeitto on tulossa jo, niin ei ihan mustaksi sänky pääsis. Kääk tää on vaikeeta :D

   Poista
 7. Mainio sänky! Mä melkein antaisin olla noin, mutta kusenkeltainen koivu onkin lempivärini ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun taas ei, joten ennen kusenkeltaisuutta jotain pitää tehdä ;)

   Poista
 8. Käytännölinen ja niin kaunis, sitä info postausta ootellessa!

  VastaaPoista
 9. Samantyyppistä olen itsekin miettinyt, mutta arveluttaa natiseeko osat ennemmin tai myöhemmin? Onko tuossa sälepohja? Kuvia sängyn "sisältä" olis kiva nähdä 😊 T. Meeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika näyttää, tämä ainakin tuli tosi tukevaksi ja onhan patjoineen niin painava, ettei hevillä ala notkumaan. Nyt on nähtävillä uusi postaus sängystä, ja siinä kuvaa sisältäkin. Toivottavasti on apua! :)

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!