Chrome - Link Select -->

lauantai 11. heinäkuuta 2015

mosaiikkiparketin kunnostus

Vihdoin postailen vähän lattiasta. Aiemmin oon pohtinut, mitä parketille tehtäisiin. Oli mielessä  ylimaalaus, välillä mietittiin betonilattiaa ja välillä laminaattiakin jopa tuon parketin päälle. Niin paljon siitä päänvaivaa aiheutui, että meinasimme heittää koko homman sikseen ja kattoa myöhemmin mitä sille tehtäisiin. Kuitenkin löysin googlettelemalla (näppis sauhusi monena ja monena iltana kun etsin eri hakusanoilla jotain mihin tähdätä) Life and Decorating -blogin ja siellä näytetyn kauniin lattian, joka oli hiottu ja vahattu. Aivan uus käsittelymuoto mulle, tai tuttu, mutten ikinä oo kuullut että mosaiikkiparkettiin tätä kukaan olis käyttänyt. 
Aikalailla heti kun asuntoamme pääsimme remontteeraamaan, pyysimme Parketti Opaa* käymään, ja kertomaan vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista. Hän kertoi, että visioidemme mukainen parketti pitäisi onnistua. Luotimme siihen ja annoimme suurpiirteisen ajankohdan, milloin saisi parkettia tulla hiomaan ja käsittelemään. Tuo ajankohta vähän ampui pari viikkoa huti. 
Koitti kesäkuun puoliväli ja pyysimme kesäkuun lopulle Parketti Opan hommiin, jännäsimme koko reissuviikon millainen lattia meitä uudessa kotona odottaisi kun maanantaina palaisimme raksalle. Ensivaikutelma oli VAU VAU VAU! Miehellä ei ollut lisättävää. Päivän tutkailtuamme lattiaa, huomasimme pientä epätasaisuutta värissä, tai siinä, miten puu on imenyt väriä. Parketti Opa oli kyllä tehnyt hyvää jälkeä, mutta parketti itsessään vanhuudessaan oli paikoitellen vähän huonosti imenyt  väriä itseensä. 
Hinkkasimme lattian kankaanpalasella ympäriinsä enimmän karheuden poistamiseksi, ja nyt lattia on ihanan samettisen pehmeä tassujen alla, ei yhtään liukas eikä kiiltävä, vaan himmeä, läpikuultava ja tosi tosi kiva! Lattian ollessa tyhjä, sitä kiinnittää siihen ihan eritavalla huomiota kuin sitten kalusteet paikoillaan. Nyt asunnossa on melko kuiva ilma, joka on saanut parketin rakoilemaan hieman, tämäkin asia korjaantuu meidän sinne muuttaessa hönkimään ja täten voi häivyttää tuota värin imemis ilmiötä. Pahimmillaan tämä on eteisen ja keittiön kohdilla, ja parhaiten värin on imenyt makuuhuoneen lattia. 

Jokapäivä jaksan ihastella lattian sävyä, juuri sopivan vaalea ja valkoinen, mutta kuitenkin puunsävy säilyy ja tekee asunnosta niin kodikkaan lämpimän. Kaikista eniten tykkään lattiassa siitä, kuinka ihanasti se ottaa valon vastaan ja toistaa puunsyyt värin läpi. Valtavan tyytyväisiä olemme, ja voin lämpimästi suositella Parketti Opaa* kaikille, jos parketin hionta ja käsittely on mielessä. Asiointi hänen kanssaan oli vaivatonta ja nopeaa, työskentelyn hän hoiti moitteettomasti ja juuri kuin oli sovittu. 

*Parketin käsittelystä saatu alennusta Parketti Opan bloginäkyvyyttä vastaan

12 kommenttia :

 1. On kyllä ihanan kodikkaan sävyinen! Ei oo mitenkään liian sairaalavalkoinen vaan niin lämmin! Enpä ois uskonu että tosta mun inhoomasta mosaiikkilattiasta vois saaha nuin tosikivan näkösen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, munkin entinen inhokki lattia, mutta saatiin kylllä hyvä tuosta! :)

   Poista
 2. Näyttää hurjan kivalle :) Kunhan kalusteet ovat paikoillaan niin varmasti tasoittuu lattian rosoisuudet - jos niitä siellä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se on, pitää sitten viimeistään ottaa sellaisia laajemman perspektiivin kuvia! :)

   Poista
 3. Kaunis lopputulos!
  Sehän on vaan elämää, että lattia ei ole liian "steriili".
  Eikö vain olekin tyhjä asunto ihana..kiva lähteä sisustamaan ja sellainen fiilis, ettei tahdo mitään liikaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä siihen ollaan nyt ihastuttu ihan todenteolla!
   Ja niiin totta, ei saa olla liian täydellinen! :) JA NIIIIN ootan tyhjän asunnon laittamista, paljon pitäis karsia nykyisiä tavaroita ja huonekaluja vielä, tässä muuttohommassa helppo käydä kaikki läpi ja tehdä siinä samalla. :)

   Poista
 4. Tosi hieno tuli! Meillä myös vanha mosaiikkiparketti ja mietitty mitä sille tehtäis vai revittäiskö pois... Paljonko tuollaisella käsittelyllä on hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykätään kyllä kovasti! :) Riippuu varmaan tekijästä, meillä tuossa oli neliöhinta, 26€/neliö, josta vähän saatiin laskettua hintaa alemmas, mutta noilla hujakoilla näytti muissakin firmoissa olevan kun vähän kattelimma. :)

   Poista
 5. Hieno lattia! Onko tässä siis osmocolor vaha ja mikä sävy? Itselläni samanlainen mosaiikkiparketin kunnostusprojekti edessä ja tällaisen lopputuloksen toivoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykätään kyllä! Joo, osmocolorin vaha ja sävyksi sekoitettiin 1/3 kuulas harmaa ja 2/3 kuultava valkoinen. Kivannäköinen kyllä on, mutta jos vähänkään kulutusta on enempi, (lapsia tai koira) suosittelen mattalakkaa päälle. Niin ihana kuin tämä on vahapinnalla, niin kyllä tämä melko huonosti ottaa naarmut vastaan. Kaikki näkyy, ja huoltoväli on melko pieni, 2-5vuoden välein pitäisi käsitellä uusiksi, siis jos ei laita lakkaa päälle. :) mutta jos jaksaa kattella naarmuja, niinkuin me, ja huoltoväli ei pelota, niin vahattu lattia on ihanan tuntoinen jalalle, ja näyttää todella hyvältä! :)

   Poista
 6. Hieno väri! Minkävärinen alkuperäinen lattia oli? (Sori jos kerrotaan muissa postauksissa, eksyin nyt vain tähän, kun asiaa kuumeisesti googlaan..!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla aiemmissa postauksissa on ihan kuviakin alkuperäisestä parketista, oli sellainen kellertävänoranssi 80-luvun ällötys. Bannerin alta jos klikkaat ''ennen'' niin pääset heti siitä katsomaan ennen kuvia :)

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!