Chrome - Link Select -->

maanantai 27. heinäkuuta 2015

ikkunalaudat

Alkaa voimat jo loppua, mutta onneksi enää loppurutistus jäljellä ja määränpää näkyy jo kirkkaana. Perjantaina pitäisi haikeudella luovuttaa nykyinen, tai pitäiskö jo sanoa vanha, asunto seuraaville. Itku varmaan pääsee, vaikkei tämä oma ole koskaan ollutkaan, mutta Valton eka koti, meidän pitkäaikaisin koti, itse remontoitu koti, ihana koti. 

Lauantaina saimme veljeni ja appiukkoni vähän jeesaan, ja saatiin isoimmat tavarat jo muutettua uuteen osoitteeseen parin korttelin päähän. Onni on lyhyt muuttomatka. Sohvat, sänky, ruokapöytä, lipastot ja pikkukaapit, sohvapöytä ja hylly pääs jo uuteen kotiin, vanhassa näyttää hiukan avaralta sanottaisko. 

Nohhoh, ikkunalaudoista piti kirjoittamani. Viikonloppuna haimma, ja emmimmä väriä, aluksi piti jättää mäntypinnalle kunnes keksimme niihin värin. Olin jo mielessäni pohtinut siveleväni ne mustiksi, jatkamaan keittiön tason kanssa samaa linjaa, vaikkeivät siis kaikki ole samassa tasossa, mutta se yhtenäistäisi ne kivasti toisiinsa. Ostin sitten pikkupurkin mustaa puuvahaa, ja kokeilin yhteen palikkaan. Se näytti niin hyvältä, että sen siliän tien maalailin kaikki ikkunalaudat samalla rykäisyllä. Yksi kerta riitti saamaan tarpeeksi mustaksi puun, mutta jättämään silti laudat mattapintaiseksi ja läpikuultavaksi. 

Vielä tarttis miehen asentaa ne kiinni, ettei lenkkase, sitten on mun vuoro, somistaa. Ovat siis ihan rautakaupan liimapuulevyä, oikeaan mittaan sahasimme ja sivelimme värin pintaan.  Yhteiskustannukset viidelle ikkunalaudalle n 60 eurua. Ja ikkunalautojen kannattimethan oli valmiina, oikein valettuna seinään kiinni.

Ps. Blogloviniin tein uuden seurattavan sivun jo jokin aika sitten Kokokotikolle, sivupalkissa siihen linkki. Vanhallakin toiminee myös. 


8 kommenttia :

 1. Ihania! Hyvä vaihtoehto niille kauppojen perus ikkunalaudoille. Tästähän lähti idea sykkimään... 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on ne melko coolit! Sanos muuta, ei muutakun ideasta toteutukseen! ;)

   Poista
 2. Kauniit on laudat! Meiltä ei löydy ikkunalautoja. Olisihan se kiva sillä niihin saisi kaikkia ihania asetelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ole! Meillekään ei pitänyt tulla, mutta nuo seiniin valetut ikkunalaudan pidikkeet mitkä lie muuttivat suunnitelmaa, joten nyt meillä on ikkunalaudat. :)

   Poista
 3. Ihanat ikkunalaudat, ahkeraa siivousta vaan kun on tummat ja luonnonvalossa pöly niin näkyvää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo kyllä meillä ruukataan pölyjä pyyhkiä ;) Ja ei sen vähempää kyllä näissä vanhan kodin valkoisissakaan näy. :D

   Poista
 4. Ihanalta näyttää! Pyyhkimistä, juu, voi olla, mutta kyllä sen kestää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo siivous on kyllä hallussa, ja eikös kauneuden eteen kannata vähän kärsiä :D

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!