Chrome - Link Select -->

maanantai 28. heinäkuuta 2014

mitä vielä

Huh hellettä, on kyllä ilmoja pidellyt. On vietetty hellepäiviä Helsingin Design-museossa Ilmari Tapiovaaran näyttelyssä, ostoksilla ja viilentävän veden äärellä milloin missäkin. Nyt ollaan taas kotona ja töissä. Tein tuossa listaa mitä vielä vauvaa varten olisi hyvä hankkia ja tässä kaikki isoimmat hankittavat. 

1. Hoitoalusta ja siihen parit päälliset, todennäköisesti ostan käytettynä itse alustan ja teen päällisiä myös itse. 2. Nabby itkuhälytin, ehdoton kyllä, tuo älylaitteeseen kytkettävän pieni kapistus, jonka akkukestoksi luvataan pitkää aikaa ja jossa ei enää signaalihäiriöitä kuulemma ilmene. Hinta vain vähän janottaa. 3. Stokken Flexi bath olisi meidän kylppäriin oiva kapine, kun tilaa on vähän, mutta amme olisi hyvä silti olla. 4. Flensted Mobilesin mirage mobile, josta olen aiemminkin haaveillut, olis nyt sopivasti alennuksessa ja sopivan värikäs myös vauvansängyn yläpuolelle. Jos ei tätä, niin sitten jonkinlainen DIY-versio. 

Vielä on vajaat kolme kuukautta aikaa hankkia näitä, ja muita pienempiä härpäkkeitä, kuten tuttia ja tuttipulloa, talvitamineita, shampoita ja öljyjä, lisää pienenpieniä vaatteita ja harsoja… 

23 kommenttia :

 1. Hei toi Flexi Bath ois meillekin ihan huikee, ku on kanssa aika pieni kylppäri! En ees oo tajunnut, että tollasia vois olla olemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen sitten, eikä hintakaan päätä huimaa! Määki löysin sen googlailemalla ''pieni amme'' kun aloin tuotakin pohtimaan. :)

   Poista
  2. No ei huimaa, vois pistää tilaukseen samantien :)

   Poista
 2. Mukavia mietintöjä! Meiltä löytyy tuo Flexi bath ja se on kyllä tosi näppärä (helppo ottaa tarvittaessa reissuunkin matkaan)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, nyt just löysinkin juuri tuon ammeen käytettynä valko-harmaana ja mies läks jo hakemaan, joten toivottavasti on toimiva! :)

   Poista
 3. Baby björnin sitteri on kyllä ihan huikea keksintö (ilman ei pärjättäisi), yksi ääni sille siis.
  Tällaisia kalliimpia hankintojahan voi ihan hyvin pyytää lahjaksi sukulaisilta, mikäli tahtovat jotenkin uutta tulokasta sitten muistaa..

  Sitten riippuen siitä, millaisiksi vanhemmiksi ja liikkujiksi itsenne miellätte ja millainen tyyppi sieltä tulee.. niin esim. Manduca-kantorepun voisi lisätä listalle. Sen voi sitten lapsen synnyttyä hankkia, jos tarvetta ilmenee (mikäli vauva on VAIN sylissä viihtyvä versio), mutta toki kannattaa kirppiksillä pitää silmät auki (itse löysin oman Manducani aikoinaan 35eurolla, enkä voinut jättää ostamatta vaikka omistin jo Ergon).

  Mutta hirveän vähällähän sitä pärjää loppujenlopuksi. Sellainen kriittinen ajattelu ja pohdinta vauvatavaroita hankkiessa on tarpeen, koska näyttää olevan tuo vauvavarustelu sellainen laji, että tarjonta ei lopu kesken..kaikille toiminnoille on omat pelit ja vehkeensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitteri, sehän on unohtunut kokonaansa! Kiitos muistutuksesta, juuri tuota babybrjörnin versiota oon sillä silmällä tsekkaillut. Ja totta turiset, kuitenkin osa haluaa auttaa ja kyselyitäkin on jo tullut, josko jotain tarpeellista olis vielä hankkimatta.

   Kantoreppua en ole edes osannut ajatella, mutta varmaan jos on sylivauva, sellaista pitää pohtia, enkä noista juuri tiedä/ole kuullut mitään…

   Musta tuntuu et mitä vaan keksii ajatella tarvitsevansa, se kyllä löytyy. Mutta vähällä ja välttämättömimmillä hankinnoilla pyritään pärjäämään. En edes jaksa hankkia nurkkiin pölyttymään tavaroita, joita en usko tarvitsevani. Tuo hoitoalusta on siinä ja siinä, että tuleekohan käytettyä vai vaihdettua ne vaipat sängyllä, lattialla tai sohvalla…

   Kiitos neuvoista ja vinkeistä! :)

   Poista
  2. Manduca on sellainen vauvalle ja kantajalleen ergonominen kantoreppu ja on yksi helpommista kantovälineistä aloittelijalle.

   Ihan pienesti olen kirjoittanut kantamisesta täällä

   Poista
  3. Ylläri,ettei linkitykset koskaan toimi ;)

   Uusi yritys
   http://keskenon.blogspot.fi/2013/08/paivan-asu.html?m=1

   Poista
  4. Kiitos infosta, pitänee laittaa harkintalistalle, ainakin vauvan syntymän jälkeen, jos tuntuu että voitais sellaista tarvita! :)

   Poista
 4. Tohon flexi bathiin kannattaa ostaa sellanen vauvatuki, on meillä käytössä ja helpottaa paljon pienen kylvetystä! :)

  Itkuhälytintä meillä taas ei ole, eikä sille olisi ollut montaa kertaa tarvettakaan :)
  Ja hoitoalustan päälle kannattaa laittaa esim. pyyhkeitä mitkä on helppo pestä ja niitä kannattaa olla monta. Ne meinaan sotkuu USEIN :D (on paljon kivempi ilmeisesti pissata ilman vaippaa).

  Mäkin himoitsin hienoo mobilee sänkyyn, mutta mun äiti kerkes ostaa aivan kauheen soivan mobilen (roikkuu erivärisiä pehmoeläimiä pyllystään) ja se tuntuu vauvan mielestä olevan paras ikinä :D Myös ne rumimmat lelut on kivoimmat ja kiinnostavimmat :D

  Pieniä vinkkejä mitä ite on huomannu 3kk vauvan kanssa :)

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten ihan totta, että itkuhälytin saattaa olla turhake vauva-ajalla. Riippuu niin paljon asumismuodosta ja omistaako mökin tms.
   Me ollaan loistavasti pärjätty ilman.. kyllä sitä vauvaa hoitaessa vaan korva ja hoksottimet herkistyvät eri tavalla ;)

   Ja sama myös hoitoalustan kanssa. Kun hoitoalusta on vahakangasta, jonka voi pyyhkiä jos tulee likaa, niin kätevintä on sen päälle vaan levittää aina harso tai pyyhe, kun hoitaa vauvaa ja pesee peppua.

   Poista
  2. Hih, juuri kun tän postauksen olin kirjotellut, painuin tori.fi:n ja bongasin valkoharmaan ammeen kylvetystuella, ja nyt molemmat odottelee jo vauvaa meän kylppärissä.

   Itkuhälytintä uskon että tullaan monestikin käyttämään, kun paljon käydään vierailla ja molempien vanhemmilla, jossa vauvan voi helposti laittaa ulos nukkumaan. Ja onhan meilläkin suurehko ja pitkähkö asunto, ettei toiseen päähän asuntoa kuulu toisen pään mekkala.

   Oon huomannut saman muiden lapsia ja heidän lelujaan seuratessa, rumimmat ja ärsyttävimmät on lapsen mielestä kaikista parhaita, tietysti.

   Kiitos oivista vinkeistä Jenni! :)

   Poista
 5. Minäki muistutan sitteristä. Meillä Baby björnin baby balance ja on ollu tosi tosi hyvä!. Monen päivän pelastus ku viihtyny siinä niin hyvin!

  VastaaPoista
 6. Meillä myös Baby Björn ja ihan ehdoton oli vauva-aikana! Suosittelen! :) Meillä oli aluksi perus halpa sitteri mutta vauva ei siinä viihtynyt joten ostettiin Baby Björn ja siinä viihtyi ihan eri tavalla.

  Vinkkinä, itse leikkasin ikivanhasta patjasta palasen, ostin kangaskaupasta muutamalla eurolla vahakangasta ja päällystin patjan. Ei tullut hoitoalustalle paljon hintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, eli tässä mun kannattaa tinkiä ulkonäöstä(koska en tykkää tuosta Baby Björnin sitteristä), ja hankkia tuo.

   Minäkin oon nyt suunnitellut tekeväni koko hoitoalustan itse, ei varmasti tulis kustantamaan kovin montaa euroa. :)

   Poista
 7. Itse koin itkuhälyttimen tosi tarpeelliseksi ja hyödylliseksi,kun nukutin vauvaa paljon ulkona. Sai vauvakin nukkua rauhassa,kun en ollut koko ajan kurkkimassa vaunuihin ettäonko se itkenyt itsensä uuvuksiiin..ja itse olin myös rauhallisella mielellä. Vauvallamme oli pienenä tosi hentoinen ääni, sitä ei kyllä olisi vaunujen ja peittojen lomasta kuulunut..ja mainittakoon että kannattaa satsata hiljaiseen itkuhälyttimeen, semmoisen särisevän voi hankkia jos haluaa itsensä pahalle tuulelle. :D
  Ja tuon sitterin minusta ehtii kyllä hankkimaan vauvan syntymänjälkeenkin,ellei löydä käytettynä tositosi halvalla..ei siinä oikeen raaski pitää semmosta pientä rääpälettä,itse laitoin sitteriin muistaakseni noin 2kk.n ikäisestä,kun vähän alkoi seurailemaan ympäristöä, ja siinä viihtyikin sitten ihan hyvin. Mutta tosi vähällä pääsee alkuun, ei kannate hankkia liikaa roinaa turhan aikasten,kun sitä muutenki sitte kertyy. Less is more. Ja paitsi paljon saa lahjaks kaikkee joten maltti on valttia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotona ei varmaan tule itkuhälytintä hulluna käytettyä, mutta vieraillaan usein ystävillä ja sukulaisilla, omakotiasujia suurin osa, niin varmasti tulee siellä nukutettua vauvaa ulkona ja itkuhälytin olis sitten poikaa! :) Tuo Nabby kuulemma on hiljainen ja ei päästele häiriöääniä, se on suunnitelmissa hankkia. :)

   Oon samaa mieltä sitteristä, että ehtii kyllä, käytettynä ollaan muutoinkin yritetty sitä bongailla. Ja lahjaksi varmasti tulee niin paljon tavaraa, että jos sitä malttaisi odotella ;)

   Poista
 8. Laitanpa tähän sellaisia asioita mitkä meillä ollut turhia, vaikka moni ne ensimmäiseksi vauvalle hankkii.
  Pinnasänky (vauva nukkuu vieressä), hoitopöytä ja alusta (vaihdetaan vaipat joko sängyllä tai sohvalla), itkuhälytin (pärjätään ilman), ammettakin olen käyttänyt vain pari ensimmäistä kuukautta jos sitäkään, sen jälkeen suihkussa sylissä. Mobile (ei ole paikkaa). Myös ruokalaput meillä jäänyt vähälle käytölle ja syöttötuoli lyhytikäiseksi, sillä lapset tykänneet istua mieluummin penkillä heti kun siinä pysyvät.
  Mutta paras hankinta tuo baby björnin sitteri, sekä rattaissa travel-systeemi eli että saa samaan runkoon kaukalonkin.
  Minä olen laittanut sitteriin n. Kuukauden ikäisestä tai aiemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me haluttais nukuttaa vauva Neander kehtoon, sängyn viereen; molemmat meistä pyörii kun häkkyrät yöllä, ja se pelottaa muutoinkin kapeahkossa 140cm sängyssä. Hoitoalustan haluan ihan vaan sen vuoksi, että kun meidän kaikki, lue KAIKKI tekstiilit, matot, sohvanpäälliset, päiväpeitto jne on valkoisia. Ja tuntuu että amme on vaan lapselle viihtyisämpi kuin suihkussa sylissä.

   Eihän mitkään ole välttämättömiä, jos tosiaan pärjää ilman, mutta senhän näkee vasta kun vauva on syntynyt ja arki alkanut rullaamaan, että mitä tulee käytettyä ja mitä ei. Näistä ollaan niin montaa mieltä kun on äitejäkin, osa kokee tarpeettomaksi sen, mitä ilman toinen ei pärjäisi.

   Poista
 9. Me meinattiin ostaa flexi bath, mut näin jälkeenpäin ajatellen oli ihan järkevää oli ostaa suurempi amme.. ei ois ollut kovin kauaa käytännöllinen. Tarkoitan siis et jää nopeesti aika pieneksi. Mut myy sit ja ostaa uuden ;) meillä nyt 11kk:n ikäinen baby. Ja ei ois ainakaa puoleen vuoteen onnistunu kylvetys pienemmässä ammeessa :D semmoinen polskija kun on. Sit pinnasänky on ollu meil ihan ehdoton. Nukkunut siinä 3kk:n iästä lähtien myös kaikki päiväunetkin. Sitteri oli kans yks parhaista hankinnoista niin kauan kun lapsi ei vielä liikkunut. Ja tuo vaipanvaihtoalusta on edellee meillä käytössä pyykinpesukoneen päällä. Siihen kuuluva kangas ainakin meillä on vähän sellainen muovimainen. Helppo pyyhkiä kostealla liinalla puhtaaksi tarvittaessa. Mukavaa odotus aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kurkkaat kuinka pieni meidän kylppäri on, sinne ei yksinkertaisesti mahdu muuta ammetta, siksi siis Flexi Bath on jo hankittuna. :) Kiitos muistakin vinkeistä, tänne on hyvä palata katsomaan mitkä muilla on ollut tarpeellisia jne. :)

   Sitteri on hankintalistalla, mietinnässä vaan mikä niistä, on niin paljon vaihtoehtoja. Samoten hoitoalustaan on jo tarvikkeet, teen sen itse, kun mieleistä ei löytynyt edullisesti. :)

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!