Chrome - Link Select -->

perjantai 2. lokakuuta 2015

päiväkodin aloitus

Uskallan kirjoittaa tästä, kun moni on kysellyt. Vaikka tiedän että tähän varmasti joku ainakin tulee negistelemään. Ja vaikka tämä menee aika paljon ohi blogin aiheen. Mutta kun kyselijöitä on ollut niin monia. Ja meän kokemukset niin hyviä. Saman tilanteen edessä oleville siis vähän rohkaisevia sanoja. Valto aloitti päivähoidon kunnallisessa päiväkodissa syyskuun puolessa välissä. Hoitopaikka on ihanan viihtyisä ja hoitajat siellä mukavia ja lempeitä. Nyt on siis kolme viikkoa päiväkotielämää takana. Siitä vajaa puolet ollaan oltu kipeänä, mikä oli tietysti ihan odotettavissa. Valto ei ollut ennen päiväkotiin menoa juuri ollenkaan ollut kipeänä, niin johan ne pöpöt nyt pukkasi heti alkuun. Mutta, oikein hienosti muuten on lähtenyt käyntiin, kävimme päiväkodin aloittamista edeltävällä viikolla neljään otteeseen tutustumassa ja leikkimässä päiväkodilla, ja luulen että sillä oli iso merkitys, että siellä ensin oltiin tuttujen ihmisten kanssa harjoittelemassa. 


Sitten kun maanantai koitti, Valto jäi iloisesti sinne muiden kanssa leikkimään, kun äiti itkua niellen läks kouluun. Ensimmäiset koulupäivät äitillä meni miettiessä miten Valto pärjää, ja tuijotellessa puhelinta, että koska tulee ekat soitot, että nyt on sitä ja tätä. Ei tullut soittoja, ja Valto oli pärjännyt hienosti. Päiväuni rytmikin oli heti alusta lähtien sama kuin muilla, ja nukkumaan mentiin muiden tapaan kerrossänkyyn, Valto alapetille. Ensimmäisinä päivinä ruoka maittoi päiväkodissa vähän huonommin, mutta uni sitäkin paremmin. Äkkiä Valto jo on oppinut aamuisin heti pukua mennä kaivamaan, että jokos mennään. Ja fillarilla kun on karautettu päiväkodin pihaan niin tutti tippuu suusta ja alkaa iloinen älinä takapenkiltä. Kertaakaan ei Valto ole jäänyt vielä itkien päiväkotiin, vaan aina suinpäin lelulaatikoille on sännännyt. Iltaisin on usein vähän normaalia kiukkuisempi, mutta siihen auttaa äitin syli ja yhteiset leikit isin kanssa. Väsy myös tulee aikaisemmin, ja nyt onkin unirytmi aikaistunut, ja sen verran vissiin rankkaa päiväkodissa, että aloittamisen jälkeen ei olla juuri öisin heräilty. Valton reipas, iloinen, utelias ja temperamenttinen luonne on kyllä huomattu päikyssäkin. Ei kuulemma juuri paikoillaan pysy, naureskelee pitkin päivää, mutta osaa vaatia huomiota ja pitää puoliaan. Ja onpa häneen eräs vanhempi tyttö samasta ryhmästä ihastunutkin, kuulemma puhuu hänestä jatkuvasti ja olis kokoajan menossa halimaan. 


Päiväkodissa oli jo kuvaus, vielä ei olla saatu kuvia näytille, mutta odotellaan innolla. Ovat käyneet jo metsäretkellä, ja Valto oli innoissaan syönyt puolukoita suoraan varvuista. Pihalla lempipuuhaa on kävelykärryillä tepastelu, ja sisällä autoilla leikitään kovasti. Nyt kun herra lähti tosissaan kävelemään viikko sitten, saa varmasti sekä ulkoleikit että sisäleikit ihan uuden ulottuvuuden, kun pysyy enempi muiden perässä. Valton on ryhmänsä nuorin, vajaan 11kk oli kun aloitti. Sanoivat että alle vuoden ikäisille aloitus on monesti helpompaa kuin vanhempien, tässäkin ihan varmasti tosipaljon lapsikohtaisia eroja. 

Ja tietysti tästähän meno voi muuttua vielä paaaljon, mutta tähänasti ollaan niin positiivisesti yllättyneitä, kun meitä ollaan vaan peloteltu tästä, niin joskus näin päin. 

Vielä piti tulla lisäämään, että rankinta on ollut vaatteiden ja muiden härpäkkeiden nimikointi. Helpotin asiaa tarramonsterin avulla. EI YHTEISTYÖPOSTAUS!


6 kommenttia :

 1. Itse vein lapseni saman ikäisenä päikkyyn ja alotus sujui todella hyvin. Nyt poika 3 wee jäi pois hoidosta kun syntyi toinen ja aika useasti hän päiväkotiin haikailee. Meillekin puhuttiin kuinka päiväkoti on kamala paikka, mutta kertojat oli sellaisia jotka olivat kotiäitejä ja näin ollen heidän lapsensa eivät olleet ikinä edes olleet päikyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että teilläkin positiivisia kokemuksia! :) onhan se niin, että huonoista kokemuksista ja ''kuulopuheista'' herkemmin kertoillaan.

   Poista
 2. Huippu että Valtolla on mennyt hyvin päikyssä! Meilläki ois päikky edessä jossain vaiheessa kun itsellä on opiskelut kesken ja sen jälkeen töihin. Meillä lapsi9kk :) saa nähä miten raskin jättää pienen hoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva, ja hyvä meno on jatkunut! ;) Raaskimiskysymys oli mullakin, tuntu vähän pahalta, mutta toisaalta, saapahan sitten hyvää hoitoa ja varmasti omaan ikäänsä sopivaa tekemistä jne. Ja kavereita! :)

   Poista
 3. En mää ymmärrä että miks kukaan negistelemään. Etuoikeus on olla lapsen kans kotona, niin ketkä pystyy (ite oon voinu sekä omasta että kukkaron puolesta erittäin hyvin olla kotiäiti) on varmasti onnellisia siitä. Mä nostan hattua kuka päivähoitoon raskii viedä. En raskis millään, aikuisena näkee onko ammatillisen varhaiskasvatuksen puute jättänyt jälkiä. Tiedän kuiteski et tällä hetkellä oon varmasti parhain, rakastavin ja motivoitunein hoitaja lapsilleni. Mieheni ohella. Ja jokainen perhe valitsee itselle parhaat ratkaisut. Kun uskaltaa olla avoin omalle ja ennen kaikkea lapsen parhaalle, kaikki menee varmasti hyvin. Kaikkea hyvää päivähoitoiluun teille ja muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä juuri, mutta niitäkin on. Onneksi tähän ei tultu negisteleen ;) Ja arvostan kotona oloa, ja jos ei olisi opiskelut kesken, pidemmän aikaa varmaan olisinkin ollut kotona. Ja jokainen tekee itselleen ja perheelleen parhaimmat päätökset, ja tämä päiväkoti ja mun loppuopiskelut sopi meille parhaiten. :) Kiitos, ja teille hyvää kotoilua! :)

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!