Chrome - Link Select -->

torstai 23. huhtikuuta 2015

VH:n lattia

VH:n eli Valton huoneen lattiassa tuli pien mutka matkaan. Kurkittiin siellä olevan muovimaton alle ja nähtiin ihana vinyylilattia, ja toivottiin sen olevan kaappien allakin. Turha toivo. Kaapit kun purettiin ja muovi- sekä vinyylilattia revittiin pois, paljas betonihan sieltä paljastui. Ei ihan hyvä lattiavaihtoehto lastenhuoneeseen. Mietittiin sitten vaihtoehtoja. Parketin jatkaminen sinne tuntui turhan tyyriiltä, joten laminaatteja käytiin kattelemassa. Ei kuitenkaan onneksi löytynyt sopivaa, joten mietittiin sitten muovimattoa, jotain tarpeeksi erilaista, kuin se muun asunnon parketti. Niin että se hyvässä mielessä erottuu tarpeeksi. Ja rajaa sen huoneen. Tuli mieleen kolikkomatto. Ja hintakaan ei päätä huimaa, joten nyt se on sitten tilattava. Väristä ei olla yhteisymmärryksessä, ja jos tuo poika osaisi puhua, siltä sitä varmasti kysyttäis myös. Mää oon vihreän tai sinisen kannalla, mies taas ehdottelee mustaa tai harmaata. Musta jäi kyllä heti pois laskuista, sen verran kuitenkin on pieni ja hämärä huone, että ei sitä niin tummaa lattiaa saata pistää. Silti molempia miellyttäviä vaihtoehtoja jäi liikaa. Osaisitteko te auttaa? Jos jollakulla kokemuksia, kuulisin mieluusti! 

Ylemmät  värit ovat Altro Nuvola mallistosta ja alemmat Noppe Stud Tile mallistosta.  
Täytyisi miettiä, että onko sininen tai vihreä liian värikäs, ja malttaako muussa sisustuksessa sitten käyttää vähemmän värejä. Toisaalta sitten harmaa vois olla just passeli, ja sais muualla iloitella väreillä just niin kuin tykkää. Harmaista Mercury ja Pearl on mun suosikkeja, mies tykkäsi enempi noista tummemmista. 


16 kommenttia :

 1. Mä laittaisin tota mercurya, niin jää sitten muulle sisustukseen vähän vapaammin kädet. Ja sitten voi laittaa sen vihreen seinänkin ;) seinään on huomattavasti helpompi vaihtaa jos alkaa väri tympyy kuin lattia, tosin varmaan ootte sitä aajatellukin jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näytti luonnossa ihan liian siniseltä, Steel oli nyt kaikista paras, eli ehkä siihen päädytään. Ja ''onneksi'' vihreä ja sininen näytti myös luonnossa vähän huonoilta.... :D

   Poista
 2. Ehdottomasti joku harmaan sävy!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johonkin harmaaseen varmasti päädytäänkin, kun vihreä ja sininen näytti luonnossa liian tummilta. :)

   Poista
 3. Samat harmaat miellyttää minunkin silmää kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi haimme näytepalat, ja luonnossa molemmat mun eiliset suosikit näyttää taittavan joko vihreään tai siniseen, tän hetken suosikki on Steel. :)

   Poista
 4. Mitäs tällainen kolikkomatto tänä päivänä neliöltä maksaa? Silloin muutama vuosi sitten kun hintaa tiedusteltiin oli neliöhinta yli 50 €…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kiinnostaa myös minua, voisi olla vaihtoehto uuteen keittiöön.

   Poista
  2. RTV:stä kyselin, Altro Nuvola Stratus mallisto on tasan 50€/neliö ja Nuppe Stud Tile mallisto 60€/neliö. Lattia jää silti melko edulliseksi huoneen pienuuden vuoksi, kun lattiapinta-ala on n 7neliötä, ei hintaakaan tule silloin paljon. Tietysti liima maksaa myös. :)

   Poista
 5. Sapphire miellyttää iminua eniten. Saako kolikkomattoa jostain edullisestikin? Minä olen pitänyt sitä aina hintavana ratkaisuna, mutta onhan toisaalta puhdas luonnonmateriaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllä vastasinkin; ''RTV:stä kyselin, Altro Nuvola Stratus mallisto on tasan 50€/neliö ja Nuppe Stud Tile mallisto 60€/neliö. Lattia jää silti melko edulliseksi huoneen pienuuden vuoksi, kun lattiapinta-ala on n 7neliötä, ei hintaakaan tule silloin paljon. Tietysti liima maksaa myös. :)''. Eli eihän se ihan halvimmasta päästä ole, mutta ei kalleimmastakaan. :)

   Poista
  2. No eipä tosiaan noilla neliöillä konkurssiin vie! Liimankaan kanssa ;) Itse asiassa nyt googletellessa törmäsin mustaan kolikkomattoon, mitä saisi edullisesti, kun ostaa koko rullan. Mikä ei sekään ollut kovin iso määrä, 25 m2. Vinkiksi jollekin esim. keittiöön kaipaavalle. Tosin en tietysti tiedä onko laatueroa kalliimpiin.

   Poista
 6. Tuo kolikko on ihanaa.. sisustusliikkeessä töissä ollessa aina ihastelin sitä.. tuo sapphire on mun lemppari.. toisena heti mercury

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin siitä kovin tykkään, nyt aion sen kotiin kyllä tuoda. :) Mercury harmiksemme näytti liian sinertävältä mun makuun, niin Steel on nyt vahvin vaihtoehto. :)

   Poista
 7. onkohan hankala pitää puhtaana? eikö kolikon reunat kerää likaa.. kivan näköistä kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoahan se kuulemma on, tätähän käytetään paljon julkisissa tiloissa, niin en usko että siellä käytettäisiin, jos kovin vaikea puhtaana pidettävä. Kolikot on kuitenkin sen verran matalia ja reunat pyöristettyjä, ettei niihin kovin paljon likaa kerry. :) näistä on nyt yksi tilauksessa ja lattiaksi tulossa. :)

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!