Chrome - Link Select -->

lauantai 8. maaliskuuta 2014

tyylin kehitys

Omilleni muuttaessa mulla ei varmaan ollut sisustuksellista tyyliä ei sitten lainkaan. Tai ainakin sekoittelin kaikkia tyylejä täysin mieleni mukaan sekaisin. Tämä oli ennen kun innostuin lukemaan blogeja ja silloin kun ei ollut edes vara unelmoida mistään tyylikkäistä tai jonkun merkkisistä sisustusjutuista. Suurinosa silloisista kalusteista on jo mennyttä, oikeastaan kaikki. Yksi matto on, ja tietysti sekalaisia pienkalusteita. Nuo kalusteet oli pääosin perittyjä ja sen myötä entiseerattuja vähän nätimmiksi. Harmittelin yksi päivä kun tuohon aikaan kovalevy hajosi ja kuvia meni läjäpäin sinne niin. En todellakaan ole ylläesiintyvässä toisessa yhteisessä vuokrakodissamme ollut arjen esteetikko, johdot on saanut näkyä ja minimalistisuus on kaukana. Jokaisella tasolla on kasapäin kamaa, suurin osa näyttää olevan aika turhaakin. Tietysti äidiltä peritty Marimekon fanittaminen näkyy, ja perus värien; mustan sekä valkoisen käytön olen taitanut jo tuolloin. Toki tämä on ''jo'' siis toinen kotimme, ensimmäisestä ei löytynyt yhtään ainoata kuvaa, mikä toisaalta on ihan hyvä teidän kannalta. Järkytys olisi voinut olla suuri. Yllä olevat kolme seuraavaa kuvaa ovat kolmannesta asunnostamme, sielläkin vuokralaisen roolissa asuneena. Täällä kodissa selvästi alkoi näkyä jo valkoisen kaipuu, sekä selkeyden tavoitteleminen. Toki harjoittelemista vielä on tarvittu. Näistä kaikista tavaramassoista ja asetelmista kyllästyneenä yritän pitää mieleni aisoissa ja pyrkiä funktionaalisuuteen täällä. Toki rakastan edelleen koriste-esineitä ja somisteita, mutta ymmärtänette pointtini. 

Pitänee vielä tokaista etten ole ollut kuvaajanakaan seppä syntyessä, on saatu harjoitella ja harjoitella. Nyt tunnen olevani kohtalaisen hyvä itseoppinutamatöörisisustuskuvaaja (onko se edes yhdys_sana?). Olisi mielenkiintoista tietää ootteko te muut miettiny sisustustyylillistä kasvuanne ja mitä ootte itsestänne oppineet taipaleenne aikana? 

8 kommenttia :

 1. Tuo rouhea nahkasohva. Aika magee.
  Nämä ovat aina mielenkiintoisia.. nähdä miten tyyli ja ajatukset ovat kehittyneet.

  Kyllä sitä vaan itsekin huomaa koko ajan selkeämpään suuntaan menevänsä. Mitä vähemmän rönsyilyä, sitä enemmän mun mieleen. Enää en voisi kuvitella maalaavani seiniä värikkäiksi. Ensimmäisessä omassa kodissamme oli joka huoneessa eri väriset seinät. No oli ne kyllä hienon väriset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano, haikeudella luovuin kun se ei tyyliltään ja mittasuhteiltaan sopinut alkuunkaan nykyiseen asuntoomme.

   Värit on ihania, isoina määrinä niihin kyllästyy, mutta väreistä pidän valtavasti. Oon samaa mieltä rönsyilystä. Toivottavasti osaan täälläkin asuessa vetää rajan ja pitää sen selkeänä 'meille tulevien juttujen' ja 'juttujen jotka ovat hienoja jossain muualla' välillä. :)

   Poista
 2. Mulla oli vanhassa kodissamme maalaisromanttinen kausi ja se alkoi tulla korvista ulos, yäk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kokeilin maalaisromanttisuutta toisessa kodissamme, muttei se sopinut ei alkuunkaan, onneksi en satsannut siihen hirveitä summia :)

   Poista
 3. Tykkään vikasta kuvasta! Ihanan näkönen.

  Oon miettiny ja harmitellu vanhoja sisustuksia, tuntuu mokilta kaikki ne kokeilut ja tyylin kasvaminen :) Mutta kaikki muuttuu, enhän mä samoihin vaatteisiinkaan pukeudu mitä aiemmin. Aiemmin olin ruskea-valkoinen sisustaja, nyt menty mustavalkoisuuteen. Ensimmäisessä kodissani kaikki kalusteet oli tulleet mun omasta huoneesta vanhempien luota. Niitä kiikutettiin myös kakkoskotiin, sit miekkonen muutti mun tykö ja sillisalaattihan siitä syntyi kun kahden kamat oli ympätty yhteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olihan edellisessä kodissamme ihana tunnelma, ja valtavasti kivoja yksityiskohtia.

   Oot niin oikeassa tuossa muuttumisessa, trendit (vaikken nyt niin niiden perässä menekään) muuttuu ja maailma muuttuu, miksei siis sisustustyyli ja omat mieltymykset siinä samassa, ihan kuin vaatteissakin. Ruskeaa meillä on ollut myös ensimmäisessä kodissa enimmäkseen, sitten sitä on karsittu tasaiseen tahtiin ja nyt oon päässyt viimeisestäkin ruskeasta huonekalusta eroon, enkä heti aio uusia hankkia. Tuo yhteenmuutto on myös aika sumplimista, on melkoista tasapainoilua tyylin mukana. Onneksi mun mies muutti suoraan kotoaan mun kanssa, joten juurikaan kalusteita ei sen puolelta tullut… :)

   Poista
 4. Nuo vanhat laatikot!, voi ku löytäsin samanlaiset!!

  VastaaPoista

Kirjoitahan sana tai useampi!