Chrome - Link Select -->

sunnuntai 9. elokuuta 2015

oma ihana parveke

Viime viikon keleistä on nautittu ulkona, mutta vähän myös partsilla. Onni on oma ihana eteläparveke, tarpeeksi iso sekä auringonottoon ja vauvan telmimiseen. Aiemmin pohdin parvekekalusteita, ja sainkin vinkin, että Robin Hood -tavaratalossa olis bistro-tyylisiä kalusteita. Sieltä haimmekin jo yhden setin kesän alussa, ja toinen olisi vielä tarkoitus hankkia, mustana sekin. Tässä olohuone päässä olisi tarkoitus pitää tällainen ''ruokailutila'', keskelle parveketta ajattelin ensikesänä perustaa pienen parvekeviljelmän, muutamia hyötykasveja jos saisin kasvamaan. Makuuhuoneen päätyyn voisin mieluusti perustaa löhönurkan. 


Kuten näistäkin kuvista näkee, parveke on tositosi kapea, mutta hurjan pitkä, oliskohan peräti kymmenisen metriä. Ovet on sekä makuuhuoneesta ja olohuoneesta tähän kesähuoneeseen. Aurinko tuohon porottaa heti aamu kymmenestä ilta viiteen asti. Koko parvekkeessa on lasitus, ja tarkoitus olisi syksymmällä hankkia tuonne myös lämpölamput kattoon, jotta ''huonetta'' pystyisi hydyntämään mahdollisimman paljon.

Tällähetkellä parvekkeesta on kunnolla käytössä vain puolet, kun makkarin pääty on vielä varastona, kun siellä on kaikki työkalut ja muuta raksarompetta. Kaikki seinät tuolla pitäisi ainakin pestä hyvin, kun on niin likaiset, maalauskin on mielessä, lamput aioimme vaihtaa ja parit pistorasiat sähkömiehellä asennututtaa. Aiemmin tuossa on ollut koko pituudeltaan terassimattoa, ja se lensi muun rempparomun kanssa kaatikselle, haisi melko pahalle ja oli haprastunutkin paljon. Ajattelimme pärjätä noilla räsymatoilla, niitä on vähän kertynyt. Terassimaton alta vaan paljastui rumanruskea betonilattia, jonka haluaisin myös maalata vaikka harmaaksi, mutta saa nyt toistaiseksi pysyä tuossa värissä. 

6 kommenttia :

 1. Vau! Todella tyylikäs ja kodikas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuolla passaa aurinkoisia ilmoja vietellä! :)

   Poista
 2. Ihana parveke teillä! Tuo parvekkeen kapeus tosiaan voi vaikeuttaa sisustamista vähän, mutta kyllä siitä varmasti hieno tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös oo, tykkään kyllä valtavasti, tuo niin paljon lisätilaa kotiin. Ja ei passaa vaan haalia liikaa kamaa sinne niin pysyy väljänä ja säilyy kulkuväylät turvallisina ;)

   Poista
 3. Jos helpolla haluaa päästä lattian kanssa, niin suosittelen puulaattoja lattiaan. Asennus tapahtuu vartissa ja ilme siistiytyy roimasti. Puulaatat tuntuvat myös mukavalta jalan alla ja niitä voi pehmentää vielä matoilla. Löydettiin meidän omat Iskun -70% aleista, niin hintakaan ei ollut älyttömän paha. Pieni vilahdus meidän laatoista löytyy täältä http://aboutmissordinary.blogspot.fi/2015/06/voi-kunpa.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo olis helpot, mutta kuitenkin on niin suuri parveke, että vaikka olis kuin halpoja laattoja niin niitä menee ihan älyttömästi tuohon, että tulee hintaa monta sataa... Ollaan laskeskeltu ;) Ja toinen juttu, en tykkää niistä yhtään... Kolmantena ''miinuksena'' vähän ärsyttävä pitää puhtaana jos jotain loiskuu/kaatuu... :S

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!