Chrome - Link Select -->

torstai 31. maaliskuuta 2016

tonni lähti -haaste

Sain tovi sitten sähköpostia ympäristötekniikan opiskelijoilta. Postissa käsiteltiin Tonni Lähti -haastetta, jonka tavoitteena on saada ihmisiä vähentämään omaa materiaalijalanjälkeään tonnilla vuodessa. Ei siis pelkästään kierrättämään, vaan myös pyöräilemään autoilun sijasta tai muokkaamalla ruokatottumuksiaan ekologisimmiksi. Tarkempaa tietoa täältä. Parin viikon päästä katsotaan kuinkas mulla on lähtenyt sujumaan. 

Ei voinut parempaan saumaan tää viesti tulla, kun nyt on konmarit sun muut niin pinnalla, että olen itsekin miettinyt jo monelta kantilta omia käyttäytymisiä ja elämäntapoja. Ostoksia, autoilua ja lihansyöntiä saisi vähentää, kierrätystä vieläkin lisätä ja suihkuttelu aikaa lyhentää... 

Nyt olenkin jo päättänyt kiinnittää enemmän huomiota ruokailutottumuksiin, ja korvaan yhden lihalounaan viikossa kasvislounaalla. Lisäksi perkkasin kaappiani, karsin pitämättömät vaatteet kaikkien kaapeista ja vien kirpparille. Aion myös aloittaa taas huhtikuussa pyöräilyn, ja korvata sillä autoilun koti-päiväkoti-koulu matkoilla (n 5km/pvä). Pienin, mutta ei varmastikaan vähäisin teko on pesuaineiden vaihto ekologisiin vaihtoehtoihin. Näiden lisäksi emme varmaan tänäkään vuonna lähde ulkomaille, vaan lomailemme viikon Suomen sisällä
Säästetään luonnonvaroja näille meän pikkusille, jooko?

Tuolla tonnilahti.org sivustolla voi tehdä oman materiaalijalanjäljen ja sain itse tulokseksi ''Kehittynyt; Hyvä yritys! Olet tehny monta hyvää valintaa kestävän kulutuksen suuntaan. Ole rohkea ja ota vielä muutama askel ja olet lähellä kestävää kulutusta. '' Käykää ihmeessä tekemässä ja ajatelkaa vaikka siltä pohjalta omia valintojanne! 

Haastankin kaikki lukijat ja bloggaajat tähän haasteeseen! Vähennetään yhdessä materiaalijalanjälkeä ja säästetään luonnonvaroja! Mitä mieltä te olette näistä jutuista? Onko yhdentekevää vai joko tekin olette heränneet ajattelemaan ympäristöä ja maapalloa? 

6 kommenttia :

 1. Hyvä postaus! Pitääpä tsekata tuo sivu :)

  VastaaPoista
 2. Hei huikee juttu! Täytyy kyl itsekin miettiä omia vaikutusmahdollisuuksia 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, vaikka yrittänyt aina tehdä jossain määrin vastuullisia päätöksiä, silti aina kaikilla on vara parantaa! :)

   Poista
 3. Olen jo vuosia kiinnittänyt huomiota omaan kulutuskäyttäytymiseen. Just huippua kun otit asian esille! Tärkeällä asialla liikkeellä ja tästä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Juuri tätä tarvitaan, huomioimista. Tästä ehdottomasti eteenpäin! :)

   Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!