Chrome - Link Select -->

torstai 30. lokakuuta 2014

DIY leikkimatto

Kun kaikki leikkimatot huutavat räikeyttään, ja ei oo sitten yhtään mun mieleen, jotenka päätin tehdä sellaisen itse. Kirpparilta löytyi hyvä ja halpa lähtökohtamatto, josta otettiin kaaret ja mitat. Kangaskaupan ja marimekon kautta kotiin, ja ompelukone hurisemaan. Pohja on Marimekon ''Ajatus on tärkein'' -kangas, ja autolelut on leikattu ''Pikku Bo Boo'' -kankaasta. Sisälle on työnnetty vanua ja kulkusia, osassa autoista on myös jotain rapisevaa muovia. 

Värit ei mua häiritse, kunhan niitä ei oo liikaa. Tätäkin projektia oli mukana hurruuttelemassa rakkahin aviomieheni. Hän niin innostuu näistä mun jutuista välillä! Nytten myö pakataan pikkumies vaunuihin ja lähdemmä kävelylle! Täällä paistelee aurinko, joten eiköhän oteta siitä ilo irti! 

33 kommenttia :

  1. Siis mulla on vaan yksi sana - WAU! Meillä on varmaan juuri tuollainen saman mallinen lelukaari ja hyi olkoon kun vihasin sitä. Taidan tehdä sille sitten joskus tämmöisen tempun, jos vaan osaan. Älyttömän hieno. Ja nuo värit tulevat kivasti esille mustavalkoista vasten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joo mä oon aina, kun näkee noita hirvityksiä, niin tuumaillu että ''meille ei sitten IKINÄ KOSKAAN tuollaista tule''. Tämä oli kyllä melko helppo uudistus, ei tarvinut kovin monimutkaisia ompeluksia tehdä. :)

      Poista
  2. Voi miten ihana puuhamatto! Kyllä kelpaa pienen (ja äidin) katsella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, toivottavasti on tarpeeksi mielenkiintoinen, että jaksaa tuossa oleskella pikkuinen! :)

      Poista
  3. Tää on kyllä täydellinen! Osaispa itekki hurautella tämmösiä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiin helppo, kunhan käyttää toista mattoa mallina! ;)

      Poista
  4. Alkaa pikkuhiljaa ärsyttää, kun joudun kommentoimaan sun jokaiseen diy-postaukseen... mutku ne on niiiiin hienoja, etten voi olla kommentoimattakaan!!! Toi on oikeesti ihan yberhieno, eikä loppupelissä edes varmaan ollu ihan älyttömän vaikee toteuttaakaan? :) Pitäisköhän sitä itekkin uskaltautua joskus kokeilemaan tällästä, sä saat sit tulla pelastaan tilanteen jos siitä ei tuu mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha, tää oli oikeesti tosi simppeli tehhä, ni etköhän säkin osaa! :) Kunhan vaan tosiaan käyttää toista mattoa mallina niin ei kovin pahasti pieleen voi mennä!

      Poista
    2. No voishan sitä yrittää :) Ja sit jos ei osta mitään himokallista kangasta niin ei ees harmita jos ei onnistu ihan niinku pitäis ;)

      Poista
  5. Mä just palautin omistajalleen meillä lainassa olleen puisen lelukaaren.. juuri tuollainen "kehikko" löytyisi. Mutta on niin ruma,että esillä vain hätätapauksissa :D
    Tästä inspiroituneena pitää ehkä tehdä sille jotain. Kiitos ajatuksesta! ..siis ideasta.

    Ja siis toteutus on tosi kaunis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, ryhdyhän tuumasta toimeen! :) Meillä ainakin yksi vauva-vieras viihtyi tuossa makoillen oikein hyvin! :)

      Poista
  6. Ja taas WAU! Sitteri oli jo niin upea ja nyt vielä tämä. Nyt ei kyllä yhtään innosta nuo perusvauvakamat. Pakkoko tässä on opetella tuunailemaan.
    t:Viivu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tämä oli helppo tuunaus, kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  7. Siis vautsi! Mieletön! Sun ideat + toteutus= aina jotain uskomatonta. Ihailen sua, sun keksintöjä ja taitoja!

    VastaaPoista
  8. Täällä lähdetään sitten keväämmällä samoille linjoille :) Värikkäitä yksityiskohtia voi lisäillä noihin roikkuviin jutskiin, mutta muuten tuo mustavalkoinen väritys miellyttää silmää kovasti! Kiitos ihanasta ideasta, onneksi on vielä vappuun asti aikaa bongailla näitä mahtavia ideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Totta, että värikkyyttä voi lisätä leluilla mielin määrin! Ollos hyvä, nää DIY-ideat on jaettaviksi ja ''varastettaviksi'' tarkoitettu! ;)

      Poista
  9. Hei, blogissani on haaste sulle! :) http://kaksinkaksiossa.blogspot.fi/2014/11/10-000-euroa-sisustusrahaa.html

    VastaaPoista
  10. Äärettömän tyylikäs!! Meillä on tollainen samanlainen, mutta on aika kauhistus sillä värikkyydellä, vaikka vauva varmasti tykkää katsella kirkkaita värejä.. Mitä maksais jos tuunaisit meille vastaavan? :)

    Terkuin miehesi kummisedän vaimo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulkaahan käymään, niin jutellaan kahvikupin äärellä lisää! ;)

      Poista
  11. Ai jai, voisin tykätä tästä postauksesta tosi monta kertaa! Mahtava idea, että itse teit mieleisen leikkimaton käyttämällä vain "kaavoja". Tilasin vähän vastahakoisesti meidän pienelle värikylläisen leikkimaton. Oli siis hienoin mitä löysin, mutta joo, se häritsee silti sisustuksessa ja aina jos valokuvaan, otan sen pois kuvasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Mä yritin mieleistä ettiä kaikki kaupat ja nettiputiikit läpi ja turhauduin kun ei löytynyt, niin siinä vaiheessa armas mieheni muistutti että ''onhan teidän äitikin itse tuommosen tehny ni tee säki''. Niin tehtiin. Tulihan tuo maksamaan joku nelinkertaisesti normaaliin verrattuna, mutta väliäkö tuolla kun ei tartte sitten hävetä… :D

      Poista
  12. Mistä löysit mustia "suihkuverhon"renkaita.tosi tyylikäs.tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Renkaat äiti toi Oulun Babystylestä. :) Tarkoitettu vaunuverhoon oikeasti.

      Poista
    2. Ja minä tännään kävin siinä naapurissa paljekirppiksellä,voi ku ois tienny että niitä on siellä.kiitti vinkistä.

      Poista
  13. Aivan upea! Ihanaa, että sain vinkin tästä matostasi. Oon ajatellut just samaa, eli ottaa räikeästä matosta kaaret ja mitat ja yrittää itse. Kiitos! <3

    VastaaPoista
  14. Mitä käytit tuona "rapisevana muovina"? Ja mistä sitä saa ostettua? Itsellä alkamassa leikkimattoprojekti myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, varmaan jo liian myöhään tulee vastaus, mutta kinkun paistopussi on hyvää tavaraa tuonne sisälle. Itse sain käytettyä vanhan maton leluissa olleita muoveja hyödyksi.

      Poista

Kirjoitahan sana tai useampi!