Chrome - Link Select -->

torstai 18. heinäkuuta 2013

kahvilameininki

Enhän voinut vastustaa kiusausta kun nämä tuli vastaan. Kuinka tykkäänkään niistä. Ehkä ne ei passaa tuon pöydän kanssa, mutta ehkä niihin silmä tottuu ja ehkä ne joskus passaa. Haaveena on saada niistäkin vaaleammat, mutta kunhan muut hommat on valmiina niin ehkä sitten. Munsta ne on ihan kahvilan tuolit. Sirot ja kevyet. Nyt siis syödään niiden kanssa, eikä vanerisia jakkaroita tule, ainakaan ruokailuhuoneeseen, ainakaan hetkeen. Pöydän pintakäsittely on vielä vaiheessa, pöydänkannen reunat tulee vielä valkokuultoisiksi, ja jalkoihinkaan ei olisi pahitteeksi yksi kerros lisää. Listojen puuttuminen häiritsee varsinkin näissä kuvissa, mutta se on työlistalla viimeisin. Mitäs pidätte tuoleista, pöydästä ja yleis ilmeestä? 







keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

mitäs vessalle kuuluu

Vessamme voi mainiosti. Lähtotilanteeseen nähden, kuten kuvista varmaan huomaa. 




Täydellinen pintaremontti laajeni laajentamiseen, ja otimme tarvitsemamme tilan siivouskomerosta ja älyttömästä läpikulkutilasta, jota ei voinut oikein muutenkaan hyödyntää. 

Käsittämättömältä tuntunut tasoitus hoituikin kätevästi ja ennenkaikkea nopeasti gyprocin avulla.

Eipä aikaakaan kun saatiin vesieristettyä koko loossi. Kunnes tajusin että oltiin unohettu jotain.


Oon mankunu ja vinkunu tuota pientä seinää monta viikkoa, että sellainen täytyy saada, en halua mitään lasiseinää sotkemaan kuvioita ja kylppärin pienuudesta johtuen ei mitkään hyllyt ja imukuppikorit tule kysymykseen kun ajatellaan shamppoita sun muita puteloita. 

Joten pieni seinä, joka on tarpeeksi pitkä suojaamaan wckalusteita roiskeilta, mutta tarpeeksi lyhyt olemaan toimiva noine pienine koteloineen jotka aiheuttaa varmasti päänvaivaa kaakeloidessa, mutta eiköhän met selvitä! 

perjantai 12. heinäkuuta 2013

vaikein

Ruokailutilan kanssa oon tuskaillut, mitäs sinne. Se on erillinen huone, joten jotain muutakin täytyy sinne saada kuin pelkkä pöytä ja tuolit. Pöytä on kasassa, tuolit hakusessa. Marimekon juhannustaikaa varten säästetään, josko siitä saatais liina taikka verho, tai vuorotellen molempia. Kuparista on askarreltu lamppua ruokailutilaan ja vähän muutakin. Vitriiniä olen haikaillut, josko nyt sen saisi järkevästi ruokailutilaan ja sinne tarjoiluastioita sun muita esille kelpaavia juttuja. 


Vessan parissa ollaan aherrettu niin maan ahkerasti, että passaa olla ylpeä. Huomenna vesieristeiden vuoro, ja ensi viikolla saadaan alkaa jo laatottamaan, ehkä jo ensi viikolla saa käydä ekan kerran reilun kahden kuukauden asumisen jälkeen asunnon omassa suihkussa. Olispa vain vallan hienoa ja ylellistä.

torstai 11. heinäkuuta 2013

makuuhuone

Me asutaan taas omassa makuuhuoneessa. Muutama päivä sitten huone näytti karulta. Se oli täynnänsä tavaraa, ja me vasta sudittiin seiniä valkoisiksi. Nyt on laminaatti lattiassa, kaapit koottuna ja kamat sisällä. Jei. Ikkunaa ootellaan vaihdettavaksi, kuulemma jos kippimallisen akkunan avaa, ulompi lasi tippuu kadulle. Ei me haluta syyttömiä uhreja. Kaappien ovet odottaa asentamista, kunhan mies kerkeää vessasta, siellä tehdään uutta seinää ja kattoa, ja piikataan kaakeleita lattiasta. Koko päivän olen roudannut vaatteita sieltä ja täältä kasseista ja laatikoista, viikannut ja lajitellu omiin pinoihin. Vihdoin alkaa tuntua kodilta, kun on kunnon isot ja tilavat vaatekaapit. 






Kuvitelkaa pariovien tilalle vanerisia liukuovia, sopisiko? Se on selvää että nuo lähtee mäkeen, kun niitä ei saa enää korjattua, mutta se että mitä tilalle, on vielä aika pimennossa.

Näissä kuvissa ainoastaan sänky ja kaapit tietysti ovat niille suunnitelluilla paikoilla, tietsikka on täällä vain siihen asti kun saadaan vierashuone/työhuone valmiiksi. Taulu taitaa olla ensimmäinen sisustusostos tänne kotiin. Peili siirtyy hiukan ja pistetään seinään kiinni. Muut on vielä aika auki. Kertokaas tykkäättekö, vai mitäs ootte mieltä? 

tiistai 9. heinäkuuta 2013

uuden värin valinta

Peilin kehykset: valkoinen vs harmaa - kertokaas mielipiteenne, kiitos! 


Siipan mielestä harmaa, munsta valkoinen voisi olla 
ihastuttavan mitäänsanomaton ja seinään sulautuva.

maanantai 8. heinäkuuta 2013

kynnykset(tömyys)

Oi että kuinka en tykkääkkään antaa periksi. Nyt vain täytyi, laminaatin elämisraot suck. Halusin ja haluaisin vieläkin kynnyksettömän kämpän, kokonaan. Vähän jo annoin periksi kun keittiö, ruokailutila, eteinen ja vessa ovat korkeammalla kuin olohuone ja makuhuoneet. Nyt luovutin kokonaan, tuo makkarit+olohuone on aivan liian pitkä yhtenäiseen laminaatottamiseen. ÄH. 

Joten tänään sitten alkaa tapahtua, kun tuo laminaatottaminen sitten alkaa, kaksi makuuhuonetta odottaa malttamattomana lattiaa, sen jälkeen heti kaapistoja. Onpahan mulla nyt lomalla sitten tekemistä kaikkien tavaroiden järjestämiseen. Ehkä keretään tänään muuttamaan jo taikaisin eteläsiipeen, missä toivottavasti nukumme for good. 

 Alla kuva, mitä kynnyksettömyyttä hain. Ehkä sitten seuraavaan kotiin. 

Nyt alkaa siis kauniiden leveiden mutta matalien ja yksinkertaisten T-kynnyslistojen metsästys. Onni onnettomuudessa että olen alalla jolla olen, joten teen tarvittaessa itse. 



perjantai 5. heinäkuuta 2013

maalin käryä

Maalattu on kaksi päivää meän niinkutsuttua eteläsiipeä. Makuhuoneen koko tuntuu suurentuneen monella neliöllä ankeiden ja likaisen beigejen seinien muututtua höyrynvalkoisiksi. Pieniä mutkia matkassa kun kaupasta oli annettu meille kahta eri valkoista, ja tietenkin me huomattiin se vasta keskellä seinää. Mutta hyvä siitä tuli. 




Ja kuten muissakin huoneissa, verhokiskon peitelevy maalautui harmaaksi. Nyt taas minireissuun, Teromiehen viimeisiä lomapäiviä viettelemään sillä välin kun olohuoneen viimeiset tasoitteet kuivuu. 

tiistai 2. heinäkuuta 2013

HUH

Täällä ollaan, ollaan oltu koko ajan. Muut murheet ja ilotkin menny hetken jo tämän blogin ja remontin edelle. Eteisen ideakollaasi ja valmis tekstikin on ollu valmiina jo tovin, odottaneet jotain. Pyyhin tekstin pois. Huomenna alkaa taas ahkera siivoileminen raksalla, että voidaan edetä seuraavaan isoonisoon hommaan. Siitä myöhemmin. Vessa on askeleen verran valmiimpi, sen kimpussa mies, minä toisaalla. Eteistä oon kuumeisesti miettinyt, miten tuon pienen saa toimivaksi. Tässä vähän ideaa. 


Komerosta en luovu, en aikonutkaan. Pari spottia kattoon, iso puinen/betoninen kello oviaukon päälle, sarvinaulakko seinään, sen päälle valkoinen toivottavasti tuo artekin klassikko hylly. Kenkätelineeksi ja eteispenkiksi joku muunneltava moduulihässäkkä. Ovenpieleen avaimille paikka, joka on palvellut hyvin jo reilun vuoden. Väriä tuomaan räikeä räsymatto. Mitäs tuumitte?